Zimní péče o rty

Začátkem říjnu a listopadu se začíná horšit počasí, ochlazuje se, začíná foukat studený vítr, víc prší, začíná padat sníh, mrzne no prostě podzim a zima. No a to je právě to období kdy u spousty lidí začínají problémy s jejich rty. Oni rty totiž reagují na prudkou změnu počasí, začínají praskat, vysoušet se a dělají se opary. Rty jsou totiž část těla, která je nejnáchylnější k nějakým problémům v zimním období. No a co dělat abychom se těmto problémům vyhnuli? Určitě je za potřebí se o ně pořádně strat a vybrat ten správný balzám

1. Hydratace
Je potřeba rty co nejčastěji pořádně hydratovat, a to pomocí balzámů, které jsou bohaté na hydratační složky, na omega mastné kyseliny, na vitamíny C a E a také by měly obsahovat regenerující složky. Jedny z nejideálnějších balzámů jsou balzámy POMÁDY, které obsahují navíc i vitamín F a kokosový nebo olivový olej.
balzám na rty
2. Jaký balzám si vybrat a kde všude ho mít
Určitě je dobré mít těch balzámů více, jeden v kabelce, v práci, v koupelně, u postele atd., abyste měli co nejvíce možností kdy svoje rty hydratovat a promastit. Jak už jsem zmínila, jedny z nejlepších balzámů jsou POMÁDY, které se vyrábějí v mnoha různých příchutích, takže je jen na vás kterou si vyberete.
No, a pokud by se vám nechtělo utrácet za balzám tak si tady můžete přečíst jak si ho doma vyrobit.

nalíčená dívka

Jak si vyrobit svůj vlastní balzám
Potřebujeme:
· 1 polévkovou lžíci kokosového oleje
· 1 polévkovou lžíci olivového oleje
· 1 polévkovou lžíci včelího vosku (nasekaného)
· 7 kapek nějaké vůně nebo příchuti, kterou si vyberete
· Malý uzavíratelný kelímek

Postup:
1. Připravíme si vodní lázeň a položíme do ní nejlépe nějakou plechovou misku.
2. Do misky postupně dáme oleje, včelí vosk a vůni.
3. Necháme to pořádně rozpustit a propojit.
4. No a nakonec směs už jenom přelijeme do uzavíratelného kelímku a necháme druhého dne ztuhnout.
Doufám, že vám moje rady nějak pomohly, a že už budete vědět jak předejít v zimním období problémům se rty.

Zimní péče o rty
5 (100%)2

Author: